Evcil hayvanlarda davranış sorunlar
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

Evcil hayvanlarda davranış sorunlarının üstesinden gelmek zor olabilir, ancak bunları ele almak için birkaç çözüm vardır. Bir evcil hayvanın davranışsal sorunlarıyla mücadele ediyorsanız, profesyonel bir eğitmen veya hayvan davranış uzmanından yardım almanın en iyisi olduğunu unutmamak önemlidir. Evcil hayvanlarda sık görülen davranış sorunları için bazı olası çözümler şunlardır:
 
Saldırganlık: Evcil hayvanlarda saldırgan davranış, korku, bölgeselcilik veya sosyalleşme eksikliği gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Çözümler, karşı koşullandırma ve duyarsızlaştırma tekniklerini, davranış değiştirme eğitimini ve ciddi vakalarda ilaçları içerebilir.
 
Ayrılık kaygısı: Ayrılık kaygısı köpeklerde sık görülür ve yalnız bırakıldığında yıkıcı davranışlara ve aşırı havlamaya neden olabilir. Çözümler arasında duyarsızlaştırma eğitimi, zihinsel uyarıcı oyuncaklar sağlamak, arka plan gürültüsü için TV veya radyoyu açık bırakmak ve ciddi vakalarda ilaç tedavisi yer alabilir.
 
Aşırı havlama: Aşırı havlamaya can sıkıntısı, endişe veya bölgeselcilik neden olabilir. Çözümler, yeterli egzersiz ve zihinsel uyarım sağlamayı, "sessiz" bir komut vermeyi ve köpeğin kaygısının veya bölgeselciliğinin kaynağını ortadan kaldırmayı içerebilir.
 
Yıkıcı davranış: Mobilyaları çiğnemek veya bahçede çukur kazmak gibi yıkıcı davranışlara can sıkıntısı, endişe veya eğitim eksikliği neden olabilir. Çözümler, bol miktarda egzersiz ve zihinsel uyarı sağlamayı, uygun çiğneme oyuncakları sağlamayı ve gözetim altında olmadığında güvenli bir alanda sandık eğitimi veya kapatmayı içerebilir.
 
Korku ve fobiler: Korku ve fobiler, yüksek sesler veya travmatik deneyimler gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Çözümler, duyarsızlaştırma eğitimini, davranış değiştirme tekniklerini ve ciddi vakalarda ilaçları içerebilir.

 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 

 





:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 419
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 17 / 1 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی